onsdag, mars 25, 2009

En lång helg

Jag är så trött att jag nästan inte vet vad jag heter. I helgen var det nämligen dags för Veberöds-utställningen (och Svensk Vinnare i Malmö) och som vanligt var det fullt ös precis hela tiden. 24 personer (och jag vet inte hur många hundar) bodde här hemma - det var trångt men kul. Förutom oss svenskar hade vi folk från hela Europa här. Duncan var över från Skottland, Bill och Vikki från England, Satu med make och baby från Finland, ett helt gäng från Norge, Gitte från norra Danmark och ett par holländare gjorde oss fulltaliga. PÅ festen kom ytterligare ett helt gäng, men efter mer än sex timmar i ett svinkallt ridhus och med en stor utställning dag 2 kom de flesta ändå i säng i rimlig tid för ovanlighetens skull. Trist var att Johan och Kathrine inte var med den här gången, men de var tvungna att köra till Oslo för att inseminera Sophie som bestämt sig för att gå i höglöp precis när vi alla skulle ses...

Svensk Vinnare anmälde jag inte till, men rasspecialen gick bra. Selene har slitit upp sin skadade biceps-sena igen så hon fick stanna hemma. Robyn blev bästa valp med en underbar kritik. Och vackra Jane - ja hon hatar som vanligt att ställas ut, men gjorde ändå bra ifrån sig. Bästa svenskfödda tik blev hon faktiskt genom sin placering som 2:a i championklassen och sedan 4:a i en mycket stark bästa tikklass. Så här snygg var hon (tack Wanja för bilden):Grattis till alla vinnarna och speciellt då Trude och Rune som blev Årets Uppfödare 2008, fick Årets Bullmastiff 2008 med Gamekeeper's Jackpot och som grädde på moset blev BIR på svensk vinnare med Izzy (Gamekeeper's Ice-T).

Masse gick det inte fullt lika bra för. Inget CK varken lördag eller söndag. (Det var han i och för sig inte ensam om i championklassen någon av dagarna...) På lördagen åkte han på munnen - på söndagen hade han för mycket rynkor!!! Men han visade sig bra och vi är lika glada ändå. Anita Kuiper från Holland var här och fotograferade igen och tog bland annat den här bilden på snyggingen efter avslutad utställning på lördagen.


Jag skriver mer senare när jag har hämtat mig...

Inga kommentarer: